Staňte se našimi fanoušky na:

Lívance od babičky

Autor receptu: Petruna (35 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravte kvásek. Prosátou mouku nasypejte do mísy, přidejte vykynutý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Takto vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi pětadvacet minut (objem by se měl zdvojnásobit). Rozpalte lívanečník nebo pánev a jen zlehka potřete tukem. Naběračkou na něj nalévejte vykynuté těsto a lívance pečte po obou stranách dorůžova. Na závěr po libosti ochuťte např. tvarohem, zakys smetanou, skořicí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vlasta78 |8. května 2013
super Odpovědět
jebik|2. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!