Staňte se našimi fanoušky na:

Lilek v sýrovém těstíčku

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Lilky nakrájet na plátky, osolit, rozložit na mísu a nechat asi 15 minut odležet, aby pustily vodu. Ubrouskem pak odsát zbytek vody. Rozšlehat vejce s mlékem a moukou na hladké těstíčko, podle chuti osolit a nakonec vmíchat sýr (těstíčko by nemělo být příliš řídké, aby před smažením lilků nestékalo). Rozpálit olej, plátky lilku nejprve opepřit a pak namáčet do připraveného sýrového těstíčka, ihned po namočení smažit po obou stranách dozlatova. Papírovými ubrousky vysušit přebytečný olej. Příloha - brambory vařené nebo kaše.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!