Staňte se našimi fanoušky na:

Lesní salát s cizrnou

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • bazalka (nebo jiné bylinky na ozdobení)
  • kousek řapíkatého celeru
  • pepř (bílý, mletý)
  • 200 g cizrny (sterilované)
  • 200 g hub (nakládaných)
  • 150 g salátu (různé druhy)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 lžíce oleje (olivového)
  • 1 malá cibule
  • 1 mrkev

Pracovní postup:

Houby a cizrnu nechte okapat, očištěnou mrkev nakrájejte společně s řapíkatým celerem na špalíčky. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky. Houby i zeleninu dejte do mísy, přidejte na kousky nakrájený listový salát a zlehka promíchejte. Citronovou šťávu promíchejte se solí a pepřem a za stálého míchání přilijte olej. Salát přelijte zálivkou a ozdobte bazalkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!