Staňte se našimi fanoušky na:

Lemon curd

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo s cukrem vložíme do menšího kastrůlku a kastrůlek dáme do většího kastrolu s vroucí vodou - do vodní lázně. Chvíli mícháme, až se máslo rozpustí. Z dobře omytých citrónů ostrouháme kůru, pak z nich vymačkáme i všechnu šťávu a oboje přidáme do máslové směsi. V misce si rozšleháme vajíčka a pomalu přiléváme do kastrůlku, přitom stále mícháme metličkou. Dále pokračujeme v míchání, dáváme pozor, aby se nám smě nezačala vařit, protože by se vejce srazila. Mícháme do té doby, až směs pěkně zhoustne a nestéká ze lžíce, trvá to asi 10-15 minut. Hotový citrónový krém dáme do sklenice s uzávěrem a uložíme do chladu. V lednici nám vydrží asi týden. Používáme ho jako doplněk lívanečků, na tousty nebo třeba do bílého jogurtu. Je velmi osvěžující, chutná jako citrónová zmrzlina.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vladenka |11. listopadu 2014
znám, je strašně dobrý. Vymlsáme ho jen tak za chvilku Odpovědět
Gogosek |14. června 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
pavlinf |13. června 2013
zajímavé Odpovědět
můra|3. dubna 2015
1+++ Odpovědět
michelle4|13. června 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!