Staňte se našimi fanoušky na:

Ledová čokoláda

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Ve středně velké míse dobře ušlehejte sladový prášek s mlékem. Do 2 vysokých sklenic dejte vždy dva kopečky zmrzliny. Zalijte mlékem a ozdobte pořádnou porcí šlehačky. Navrch nasypte čokoládové hoblinky nebo strouhanou čokoládu. Ihned podávejte. Recept na čokoládové hobliny: V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném ohni čokoládu (300 g hořké, mléčné nebo bílé strouhané). Odstavte z ohně. Dejte pozor, abyste nestříkli či přímo nenalili na čokoládu žádnou vodu.Nalijte čokoládu na mramorovou desku a rychle ji plochým cukrářským nožem roztírejte rovnoměrně po desce co nejvíce do tenka (můžete použít i cukrářskou špachtli připomínající zednickou lžíci). Nechte čokoládu zcela ztuhnout. Cukrářskou škrabkou nebo špachtlí začněte v 45° úhlu seškrabávat hobliny čokolády směrem od sebe. Budou se vám natáčet nahoru na škrabku. Začněte u horní části ztuhlé vylité čokolády, asi 2,5 cm od okraje. Postupně sestupujte dolů ke spodnímu okraji. Vyzkoušejte různé variace hoblin v závislosti na úhlu nasazení škrabky, délce tahu škrabkou a kroutivém pohybu škrabkou, tak jak ji posunujete kupředu. Experimentujte, dokud nebudete s výsledkem spokojeni. Až spotřebujete většinu čokolády, můžete zbytek seškrábnout, znovu rozpustit, nalít na desku a ztuhlou opět tvarovat do hoblin. To lze opakovat, dokud nespotřebujete všechnu čokoládu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lubela |18. září 2013
taky bych si dala Odpovědět
Zorushka |9. března 2013
určitě moc dobré :-) Odpovědět
iva.hlouskova |22. února 2013
dala bych si Odpovědět
Maja.Zadrapova |22. února 2013
Vypadá výborně :) Odpovědět
uuu|12. května 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!