Staňte se našimi fanoušky na:

Lasagne s mletým masíčkem

Autor receptu: lucie.ruliskova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 600 g mletého masa
  • 1 sklenice leča se žampiony
  • 1 plechovka kukuřice s fazolemi v tomatové omáčce

Pracovní postup:

BEŠAMEL: -7 dkg másla -7 dkg hladké mouky -5,5 dl mléka MASOVÁ SMĚS: Na oleji krátce opečeme maso-pokusit se hodně rozmělnit. Přimícháme lečo, zeleninu,sůl a pepř (to už nemusíme vařit) a dáme zatím stranou BEŠAMEL: Máslo rozehřejeme , přidáme mouku aosmahneme tak minutku vznikne světloučká jíška a metličkou zašleháme mléko. Určitě nedělejte tmavou jíšku. Vznikne nám bešamel, který také dáme zatím stranou. LASAGNE: Do vysokého plechu vařící vodu a lasaně do ní asi na pět minut namočím. Jde potom s nimi dobře pracovat Zapékací misku vymažeme olejem, položíme první vrstvu lasaní, nandáme ve slabé vrstvě maso, bešamel -(stačí lžící jen tak místy zakapat je to tuhá hmota nebo i lžící roztřít stejně se zapeče a rozteče)a takhle pokračujeme. Poslední vrstva musí být maso a bešamel!!!!! Hlavně si spočítejte kolik budete dělat vrstev a tudíž kolik budete potřebovat dílů masa a bešamelu!!! Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 35- 40 minut odkryté. Jestli máte rádi sýr, tak před koncem pečení si ho můžete na lasaně nastrouhat a nechat zapéct.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |23. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
olma |15. června 2013
1*** Odpovědět
Šuldeska |23. března 2013
Dobré. Odpovědět
sussan |22. března 2013
Hmmm myslím, že ty pláty už dlouho ve špajzce nevydrží... ;) Odpovědět
Lada 3|23. ledna 2014
vyzkouším :-) Odpovědět
lucie.d.adamkova|23. března 2013
luxus Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!