Staňte se našimi fanoušky na:

Lasagne s bešamelem

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • na vymazání formy olej
  • podle potřeby olivový olej
  • bešamel, podle potřeby
  • a pepř, podle chuti sůl
  • podle velikosti, 2-3 vejce
  • lasagne, 1 balení těstoviny
  • 60 g eidam
  • na posypání parmezán
  • 1/2 kg riccota
  • 2 ks cibule
  • 3 stroužky česnek
  • čerstvý mangold, 1/2 kg
  • čerstvý, 1/2 kg špenát

Pracovní postup:

Orestujte na oleji nasekanou cibuli (nebo šalotku) s česnekem, přidejte dušený špenát a mangold, a ještě poduste. Pak vmíchejte vejce, riccotu, eidam, osolte a opepřete. Připravte si bešamel ze 60g másla, 3 lžic hl.mouky, šp. muškát. oříšku, 400-450 ml plnotuč. mléka Rozpusťte máslo, přisypte mouku a muškát, usmažte světlou jíšku. Zalijte ji mlékem, rozmíchejte a uvařte kaši. Vymažte formu, potřete bešamelem a pokládejte střídavě lasagne, listovou směs a bešamel. Zakončete lasagnemi s bešamelem, posypte parmazánem a pečte asi 50 minut na 180°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!