Staňte se našimi fanoušky na:

Krůtí prsa na 3 způsoby

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

MEDAILONKY 1/2kg krůtích prsou, cuketa asi 1/4kg, červená paprika asi 1/4kg, 1/4kg bulguru, rostlinný olej podle potřeby asi 20g, špetka chilli koření nebo podle chuti, sůl, zelené bylinky na ozdobu Bulgur smícháme s olejem (část si odložíme na potření masa a cukety), bulgur se díky předvaření snadno a rychle tepelně upravuje, vaříme v poměru 1:3, asi 12 minut. Pak hrnec přiklopíme, bulgur odstavíme z ohně a necháme dojít. Bulgur pak smícháme s pokrájenou paprikou. Maso nakrájíme na medailonky, naklepeme přes fólii a osolíme. Cuketu nakrájíme na plátky, osolíme a po "vyslzení" osušíme. Medailonky a cuketu potřeme olejem, posypeme chilli kořením a opečeme po 5 minutách z každé strany na grilu. Maso a cuketu (může být i lilek) rozdělíme na talíře s bulgurem a posypeme bylinkami. ŠPALÍČKY 1/2kg krůtích prsou, 1/4kg mungo klíčků, 20g sezamových semínek, 10g rostlinného oleje, hrubě mletý barevný pepř, sůl, voda Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na špalíčky ∅ asi 4 cm a výška asi 2 cm. Naklepeme je, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Špalíčky masa obalíme v sezamu a zprudka opečeme na suché pánvi z každé strany cca 4 minuty. Špalíčky vyndáme z pánve a uchováváme teplé. Výpek zalijeme 2 dl vody, provaříme a osolíme. Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a přidáme mungo klíčky. KOULE 500g mletého krůtího masa, asi 200g růžičkové kapusty, 200g ovesných vloček, sůl, muškátový oříšek, olej podle potřeby Mleté nebo rozmixované maso ochutíme muškátovým oříškem a osolíme. Kapustičku dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 10 minut, pak je vyndáme a necháme okapat. Až vychladnou každou obalíme mletým masem a zakulatíme. Na konec obalíme v ovesných vočkách, rozložíme na plech potřený olejem a pečeme asi 20-25 minut na 200°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!