Staňte se našimi fanoušky na:

Krupicové flameri - 2 dezerty

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

S MALINOVOU OMÁČKOU 3/4 l mléka, 75g cukru, špetka soli, strouhaná kůra z 1 citronu, 75g krupice, 1 bílek, 1 žloutek, 1/4 kg malin, 2-3 lžíce limetkové šťávy, 1 vanilkový cukr, 25g másla, meduňka a limetka na ozdobu Mléko, 60g cukru, sůl a citronovou kůru přivedeme k varu. Přidáme krupici a za stálého míchání krátce povaříme, sundáme z plotny a necháme asi 5 minut pařit. Žloutek rozkvedláme s 1 lžící vody, nalijeme ho do krupice a přidáme ušleháme tuhý sníh z bílku. Flameri ihned naplníme do 8 formiček vypláchnutých studenou vodou a dáme na asi 6 hodin do ledničky. Polovinu malin rozmixujeme s limetkovou šťávou a vanilkovým cukrem, zbytek si necháme na ozdobu. Rozpustíme máslo, přidáme zbytek cukru a necháme zkaramelizovat. Flameri vyklopíme z formiček na talířky a přelijeme malinovým pyré a karamelem. Ozdobíme malinami, lístky meduňky a kousky limetky. S TVAROHEM 300 ml plnotučného mléka, 5 hrstí krupice, 1/4 kg měkkého tvarohu, 1 vanilkový cukr, 200ml smetany 33%, 5 lžic javorového sirupu, džem podle chuti, mandlové lupínky V mléce uvaříme krupici a kaši necháme vychladnout. Pak ji rozmixujeme s tvarohem a vanilkovým cukrem, přidáme ušlehanou smetanu a dochutíme sirupem. Flameri dáme do 8 pohárků a necháme aspoň na 15 minut v ledničce. Nakonec ozdobíme džemem a plátky mandlí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!