Staňte se našimi fanoušky na:

Křehká kachna s višňovým červeným zelím

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Kachnu omyjeme, naporcujeme, osušíme, naskládáme na pekáč, dobře posypeme solí, kmínem a majoránkou. Mezi jednotlivé kousky masa vsuneme rovnoměrně bobkový list a hřebíček. Kachnu podlijeme vínem, pekáč dobře uzavřeme alobalem či druhým pekáčem nebo poklopem a vložíme do trouby předehřáté na 120 °C a pečeme 5 hodin bez podlévání nebo otevírání trouby a zkoumání pekáče. Po pěti hodinách se nám objeví propečená kachnička s křupavou kůrkou, ležící ve směsici sádla a báječné šťávy.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme na tuku, zalijeme vínem, přidáme zelí a dusíme. V polovině dušení přidáme višňový džem, případně mražené či čerstvé vypeckované višně. Zelí dochutíme solí a cukrem a podáváme s bramborovým knedlíkem a kachnou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
slu |10. srpna 2014
mňam, vapadá skvěle Odpovědět
Bohu |3. července 2013
ukládám Odpovědět
sarka.tuslova |31. května 2013
Moc hezké :) Odpovědět
david.kruml.1 |30. května 2013
Kačena to je osvědčená klasika ale to zelí mě opravdu moc zaujalo dokážu si ho představit ke zvěřině třeba pečený divočák s tímto zelím musí být naprosto dokonalý. Odpovědět
zuzi |19. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Sofii |8. května 2013
červené zelí ke kachně dělám s brusinkovým kompotem, ale s višněmi je to taky zajímavé, zkusím :-) Odpovědět
roxana-zdena |1. května 2013
Zajímavé, ukládám. Odpovědět
Bábrle Inka |25. ledna 2013
to je fakt dobrota Odpovědět
pavlinf |24. ledna 2013
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!