Staňte se našimi fanoušky na:

Krachličky s cukrem

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vychlazené listové těsto vyválíme na tenčí plát. Lehce je potřeme rozšlehaným bílkem nebo celým vejcem a posypeme krystalovým cukrem předem smíchaným s jemně mletou skořicí. Takto připravené těsto nakrájíme rádýlkem na různé tvary - na čtverce, obdélníky, trojúhelníky apod. Těsto také můžeme rozdělit na dvě části. Jednu část krachlí pak posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a místo bílého cukru použíjeme hrubý nerafinovaný hnědý cukr. Získáme tak větší sortiment. Krachle rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme v troubě předehřáté na vyšší stupeň, později teplotu snížíme. Dbáme na to, aby kousky těsta měly na plechu dostatek místa, protože během pečení značně zvětší svůj objem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Žanetka |22. března 2014
krachle z obchodu jsem měla vždycky moc ráda, vyzkouším :) Odpovědět
C |28. února 2014
mlask Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!