Staňte se našimi fanoušky na:

Klobásky z bůčku, hovězího, kaprů a uzené hlívy

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • maizena
  • sůl (na naložení)
  • 8 g česneku
  • hovězí maso jemně umleté (klobásovina)
  • 100 g mandlí
  • 400 g vepřového bůčku
  • 2 středně velcí kapři
  • 200 ml bílého vína
  • 500 ml hlívy ústřičné (uzené v nálevu)

Pracovní postup:

Nakládací sůl - na 10dkg soli asi 3g dusičnanu draselného Vepřové maso nakrájíte na kousky, nasolíte a necháte 5-6 dní rozležet. Ryby na noc nasolíte, druhý den je opláchnete tekoucí vodou a asi tři hodiny udíte. Pak je vykostíte, pevné maso nakrájíte nadrobno a spolu s měkkým vmícháte do klobásoviny. Odleželý bůček umelete a také přidáme do klobásoviny. Utřete česnek, umelete kmín a koriandr a spolu s ostatním kořením uvaříte ve víně. Houby opláchnete, nadrobno nasekáte a vše dobře promícháte s masem a přidáte maizenu. Na oleji upražíte kousek hmoty, ochutnáte a podle chuti celou směs dokořeníte a zamícháte do ní nadrobno nasekané na lžičce oleje upražené mandle. Směsí plníte střeva a klobásky udíte alespoň 3 hodiny na tvrdém dřevě. Před podáváním je 15−20 minut povařte - neskladujte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

darma |18. června 2014
zkusím Odpovědět
Maty |4. června 2014
1**** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!