Staňte se našimi fanoušky na:

Kdoulový koláč

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Plech vyložíme papírem na pečení a těsto na něj vyválíme. Na náplň si připravíme: 750 g kdoulí 8 lžic medu 2 lžíce citronové šťávy špetku mletého hřebíčku 100 ml suchého sherry Kdoule umyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky. Necháme je krátce povařit ve směsi medu, citronové šťávy, hřebíčku a sherry. Pak kdoule rozložíme na těsto a necháme 10 minut odpočinout. Zatím si ze 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 200 g hladké mouky a trošky skořice připravíme drobenku, kterou nasypeme na ovoce. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 45 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bábrle Inka |30. ledna 2013
bezva, kdoule nejsou moc obvyklé na pečení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!