Staňte se našimi fanoušky na:

Karlovarský knedlík II.

Autor receptu: Xereus (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Starší rohlíky pokrájíme na kostičky, zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky a solí a necháme prosáknout. Po chvilce vmícháme rozehřáté máslo, prosátou mouku a tuhý sníh z bílků a těsto zpracované do šišky vložíme do navlhčené, vyždímané utěrky. Utěrku ovineme kolem knedlíku, na obou koncích zavážeme bílou nití. Nejprve těsně u těsta, potom ještě jednou o 1 cm dále, vložíme do vařící osolené vody a vaříme mírným varem. Po 5 minutách varu nitě těsně u těsta roztřihneme, knedlík obrátíme a vaříme ještě asi 20 minut. Uvařený knedlík vybalíme z utěrky a nožem nakrájíme na kolečka. Podáváme. Na fotce je knedlík z poloviční dávky. Děláme pro dva lidi.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |6. ledna 2015
ukládám Odpovědět
K.Vladka|8. ledna 2017
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!