Staňte se našimi fanoušky na:

Karamel

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(5 hlasů)
Ohodnotit recept
28× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do velkého hrnce dáme cukr, dáme na plotnu a cukr necháme zkaramelizovat. Já jsem občas promíchala, aby se zespodu nepřipálil. Když máme cukr rozpuštěný, přidáme máslo a za stálého míchání máslo rozpustíme a mícháme, až se spojí s cukrem. Přilijeme smetanu, cukr začne bublat - dávat pozor na opaření. Cukr se ve smetaně srazí v jednu kouli, tak musíme pořád míchat, aby se smetana spojila s cukrem a vznikla hustá hladká omáčka. Pokud nám sem tam zůstane kousek cukru nerozvařený nevadí, protože omáčku přecedíme přes drátěné sítko - né z umělé hmoty - do čisté suché sklenice a necháme vychladnout. Karamel je po ztuhnutí tuhý skoro jak karamely, tak před použitím dáme na chvili rozehřát do mikrovlnky. Tekutý chladný přidáváme do krémů, polev. Do hrnce ve kterém jsme vařili karamel nalijeme vodu a necháme odmočit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kojaníček |10. prosince 2013
no to taky musím zkusit Odpovědět
lucka9 |2. května 2013
vyzkouším Odpovědět
slava |18. března 2013
vyzkouším Odpovědět
slavuska |1. března 2013
miluju karamel Odpovědět
monies87 |18. února 2013
ukládám a určitě vyzkouším Odpovědět
iva.hlouskova |13. února 2013
ukládám Odpovědět
dajul |13. února 2013
máme rádi Odpovědět
klara4 |13. února 2013
mňam karamel Odpovědět
jola |26. ledna 2013
to zkusím Odpovědět
liza |8. ledna 2013
dobrý nápad, ukládám na vyzkoušení Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!