Staňte se našimi fanoušky na:

Kapří hranolky

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Připravíme si dip, a to tak, že smícháme 140 g majonézy, 2 rozmělněné stroužky česneku, 2 lžíce nasekaného kopru, zakápneme to šťávou z poloviny limetky, osolíme, opepříme. Necháme vychladit v lednici. 2) Nyní si připravíme marinádu: Smícháme 4 stroužky drceného česneku, 40 g sójové omáčy, 1 lžičku mletého kmínu, sůl a přidáme špetku chilli a 100 ml vody. 3) Kapří filety pokapeme citronovou šťávou (nebo šťávou z druhé poloviny limety) a necháme 10 minut odležet. Poté nakrájíme na centimetr široké pásky a necháme aspoň 4 hodiny naložené v marinádě. 4) Smícháme mouku, solamyl a mletou papriku a v této směsi obalíme kapří hranolky. Osmahneme na oleji dočervena. 5) Kapří hranolky servírujeme s dipem a limetou či citronem na pokapání.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |2. března 2016
super Odpovědět
sonizna |22. května 2015
Mňam Odpovědět
objev |18. května 2015
Dip se výborně hodí k jakékoli rybě. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!