Staňte se našimi fanoušky na:

Kachní prsíčka na jarní zelenině

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květák rozebereme na růžičky, mrkev a kedlubnu nakrájíme a všechno vsypeme do osolené vroucí vody, asi 2 minuty povaříme, scedíme a necháme okapat. Kachní prsa očistíme, kůži nařežeme do mřížky, osolíme, opepříme a z obou stran na oleji opečeme. Pekáček vytřeme máslem a rozprostřeme do něj povařenou zeleninu, trošku přisolíme a opepříme. Navrch rozložíme porce kachny a pečeme asi 20 minut na 190°C. Hrášek a kukueřici propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat, cibulky nasekáme. Všechno přidáme v polovině pečení do pekáčku, vhodná příloha jsou vařené brambory.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!