Staňte se našimi fanoušky na:

Kuřecí vývar 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté skelety spaříme ve vroucí vodě a vložíme je do kastrolu se 2 l studené vody. Přidáme divoké koření v plátěném pytlíčku a pozvolna 2 hodiny vaříme. Naběračkou sbíráme pěnu, aby se vývar nezakalil. Zeleninu nakrájíme na kostičky a vložíme asi po 30 minutách do vývaru. Na másle orestujeme kari koření a zalijeme je 1,5 x větším množstvím vody, než je rýže. Přidáme propranou rýži, krátce zavaříme a v troubě vyhřáté na 180°C dodusíme doměkka. Kostry opatrně vyjmeme z vývaru, maso obereme a nakrájíme na drobné kostičky. Vývar scedíme přes jemné síto a dochutíme jej solí a mletým bílým pepřem. Maso a dušenou rýži rozdělíme do talířů a zalijeme vývarem. Polévku podáváme ozdobenou nasekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!