Staňte se našimi fanoušky na:

Kuře pečené na hořčici a slanině

Autor receptu: lucie.d.adamkova (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
18× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kuřecí maso ze všech stran osolte, pomažte hořčicí a přes noc nechte odležet v lednici, aby do sebe natáhlo chuť a vůni hořčice.Cibulku nakrájejte najemno a zlehka ji zpěňte na rozpuštěném másle. Když začíná zlátnout, přidejte na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a vše chvíli restujte, až bude i slanina osmahnutá dozlatova. Když je vše takto připraveno, orestujte na směsi z obou stran také uleželé kuřecí maso. Pak vše zalijte asi 3 dl vody, přiklopte poklicí a nechte asi 15 minut vařit na mírném ohni. Do šťávy pod kuře můžete přimíchat zbytek hořčice, aby měla lepší barvu. Mezitím si roztopte troubu na 200 stupňů Celsia. Když je maso provařené, vložte je ještě asi na 15 minut zapéci. Používejte proto buď pánev, kterou můžete dát i do trouby, nebo maso přendejte do pekáčku. Když má kuře zlatou kůrčičku, vydejte je z trouby, vyjměte z výpeku a odložte na chvíli stranou na teplé místo. Do výpeku nalijte smetanu na vaření, podle potřeby ještě trochu vody, omáčku dochuťte solí a barevným mletým pepřem a nechte ještě krátce projít varem K tomuto jídlu se nejlépe hodí americké brambory nebo bramborový knedlík. Já jsem jako přílohu pro jednoduchost zvolila obyčejné vařené brambory a byly taktéž vynikající!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bagorz |4. ledna 2015
uloženo :-) Odpovědět
Lucinka34 |10. listopadu 2013
1+ ukládám Odpovědět
janatka |17. řijna 2013
Odzkoušeno a manžel si pochutnal. Odpovědět
Januse |17. června 2013
to bude dobrota Odpovědět
Lenny |17. června 2013
suprovní Odpovědět
olma |15. června 2013
1*** Odpovědět
FOTOrecepty |16. května 2013
Taky vyzkouším ;-) Odpovědět
junkie09 |14. května 2013
krásné Odpovědět
Janka D. |22. března 2013
super Odpovědět
sussan |21. března 2013
Hmmmm, mňam, mňam. :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!