Staňte se našimi fanoušky na:

Jidáše - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku mouky a cukru, necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přidáme cukr, mleté ořechy, nasekané kandované ovoce, vejce, přilijeme olej a vzešlý kvásek. Zpracujeme hladké a pevné těsto, poprášíme moukou a dáme na teplé místo vykynout. Pak rozdělíme na 20 stejných dílů a vytvarujeme jidáše. Přendáme je na vymazaný plech a necháme ještě vykynout. Pečeme 15-20 minut na 180°C. Ještě teplé jidáše potřeme medem a posypeme sezamem. Jidáše se začínají péct na zelený čtvrtek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!