Staňte se našimi fanoušky na:

Jess nákyp

Autor receptu: sari (516 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Žemle nakrájíme a namočíme do mléka. Z másla a vanilkového cukru ušleháme hustý krém. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky postupně zašleháme do krému. Troubu předehřejeme na 200 stupnů. Žemle lehce vymačkáme a s rozinkami zamícháme do krému. Ušleháme pevný sníh, vmícháme do žemlové hmoty. Vymažeme formičekz a vysypeme je cukrem. Formičky naplníme a pečeme v předehřáté troubě okolo 25 minut. Mezitím omyjeme a nakrajíme jablka. Zbyvající máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme jablka, skořici a lžíci cukru. Opékáme asi 5 minut a podlijeme vínem. Nákyp vyklopíme, pocukrujeme a dávame s jablky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!