Staňte se našimi fanoušky na:

Jelení medailonky

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupaná jablka nakrájet na kousky, dát do kastrolu a přidat brusinky. Podlít vodou a zvolna za občasného míchání přivést do varu, přidat cukr, ocet, sůl a koření, dusit až směs začne houstnout. Podle vlastní chuti lze přikyselit nebo přisladit. Očištěné maso nakrájet na silnější plátky, opeřit a naložit do marinády z čerbeného vína a tymiánu, nechat marinovat aspoň jeden den. Maso vyndat z marinády, osušit ho, osolit a opéct z obou stran na másle s olejem. Opečené plátky vyndat a do výpeku dát nadrobno bnakrájenou cibuli, česnek a restovat dozlatova. Šťávu zaprášit moukou a krátce vše opéct. Zalít marinádou z červeného vína a za stálého míchání přivést k varu. Zvolna provařit, dokud omáčka nezhoustne. Plátky masa dát do přecezené omáčky a nechat společně prohřát. Doplnit brusinkovým chutney.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |20. ledna 2014
Už jen ta fotka dělá chutě :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!