Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí řízky v leču

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Řízky zbavíme blan a tuku, po obvodech nařízneme na několika místech, naklepeme, potřeme olejem, poprášíme paprikou, složíme na sebe do hlubší porcelánové misky a necháme vchladničce několik hodin odležet. Před podáváním je osušíme a potřeme olejem, Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme je na oleji, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a osmahneme ji. Přidáme mletou papriku, po zpěnění vmícháme lečo, rozetřený česnek, sůl a vše krátce podusíme. Řízky vložíme na rošt potřený olejem a opékáme 5 minut, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme 4-5 minut. V kontaktním grilu opékáme řízky při vysokém záhřevu 1 1/2-2 minuty. Řízky osolíme, na talířích pokryjeme připraveným lečem a podáváme s rýží.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!