Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí nákyp s bramborovo-sýrovým toppingem

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rozpalte velkou pánev nebo hrnec na středním plameni, nalijte olej a přidejte okořeněné mleté maso, smažte dokud nezezlátne, na poslední 2 minuty přidejte česnek. Směs přendejte na talíř a do stejné nádoby přilejte ještě trochu oleje a na středním plameni osmahněte do změknutí nakrájenou cibuli a pokrájený pórek, asi 5-7 minut. Přidejte worcester a rajčatové pyré. Mleté maso vraťte do nádoby a promíchejte. Do směsi vlijte víno a odlepte všechny kousky ode dna. Několik minut vařte, aby se vypařil alkohol, pak přilijte vývar a přiveďte j varu. Po chvilce stáhněte plamen, přidejte rozmarýn a okořeňte podle chuti a potřeby. Vařte na mírném ohni 10-15 minut, dokud se objem omáčky trochu nezredukuje. Do brambor vmícháme máslo a koření přidáme cibulky, 3/4 sýra a promícháme, okořeníme podle chuti a potřeby. Pokud je kaše moc hustá, přilijte mléko. Jehněčí směs dejte do zapékací mísy (velikost asi 28x22cm) a navrch rozetřete kaši, posypte zbývajícím sýrem, osolte a opepřete. Pečte 15-20 minut na 180°C, brambory by měly dozlatova zhnědnout a maso vespod probublávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!