Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí jehly s klobásou

Autor receptu: Alice.palice (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jehněčí kýtu odblaníme, nakrájíme přes vlákna na řízky a naklepeme je. Pak je nakrájíme na čtverečky, opepříme je, potřeme rozetřeným česnekem, pokropíme olejem a vložíme do hlubší porcelánové misky. Necháme je v chladničce několik hodin odležet. Před přípravou je vyjmeme, osušíme a pokapeme olejem. Cibule nakrájíme na půlky nebo na kolečka, klobásu na tenká kolečka, slaninu na plátky, potom na čtverečky, rajčata na půlky, kapii na kousky a vše napíchneme střídavě na 4 jehly nebo špejle. Pokropíme je olejem, vložíme na zahřátý rošt potřený olejem a opékáme 7 minut, pak je obrátíme, opět potřeme olejem a opékáme dalších 7 minut. V kontaktním grilu je opékáme při střední teplotě 5 minut. Jehly osolíme a hned podáváme s pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!