Staňte se našimi fanoušky na:

Jehněčí guláš

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na kousky, rajčata překrájíme v plechovce. V kastrole rozehřejeme olej a maso se šalotkou, za občasného míchání, opékáme dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek a bobkové listy, ochutíme solí, pepřem a paprikou, zahustíme moukou, podlijeme 1/2 l vody, přidáme rajčata i se šťávou a pod pokličkou asi hodinu dusíme (až po 30 minutách přidáme do směsi rozkrájenou cuketu). Bylinky nasekáme a spolu s olivami přidáme na posledních 10 minut do kastrolu. Zjemníme smetanou a znovu dochutíme. Hotový guláš můžeme ozdobit bylinkami. Tip: Místo rajčat můžeme použít i kořenovou zeleninu. Aby měl guláš větší říz, přidáme feferonku nebo ostré koření. Každou porci můžeme posypat nakrájenou cibulí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!