Staňte se našimi fanoušky na:

Jak uchovat česnek

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Do zavařovačky nasypete sůl, do výšky asi 1 cm. Paličku česneku rozdělte na stroužky a neloupejte! Stroužky nasypte do sklenice se solí a dobře zavřete víčkem. Takto uskladněný česnek vám bez problémů vydrží i rok.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bobina |19. února 2016
Česnek mně také hodně zvlhnul a pak už nebyl dobrý. Odpovědět
Hana S |31. řijna 2014
Já ho takto uskladňuji už pár let a nikdy mi nezplesnivěl. Sklenici nechávám v suchém docela dobře větraném špajzu. Zásada je, že musíte uskladnit kvalitní palice. Paličky nesmí mít plíseň a stroužky nesmí být zahnědlé a nemají mít ani hnědé skvrnky. Sestra ho dělá obdobně - Stroužky rozloupe, nezbavuje slupky, vrství do sklenice, střídavě se solí. Tedy, vrstva soli, vrstva stroužků, dokud není sklenice plná (poslední vrstva je sůl). Potom ji dá do ledničky. Stroužky prý jsou stále svěží, vždy po ruce, nejsou slané a opravdu vydrží. Dělá do větší sklenice, a sůl používá pořád dokola. Já osobně mám s uskladněním v lednici špatné zkušenosti, tak jsem tento recept ještě ani nezkoušela. Odpovědět
petr.kocicak|28. řijna 2014
Dobrej nápad, udělal jsem, ale česnek strašně zvlhnul, mám strach aby nezačal plesnivět, je to tak v pořádku ? Odpovědět
krups|8. srpna 2014
dobrý nápad, vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!