Staňte se našimi fanoušky na:

Jahelník - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jáhly propereme několikrát vroucí vodou. Přendáme do kastrolu a zalijeme 700ml vařicí vody, přidáme lžíci másla a vaříme 15-20 minut. Kaši necháme vychladnout. Švestky omyjeme, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut bobtnat. Pak je scedíme, necháme okapat a překrájíme na půlky. Zapékací formu vymažeme zbytkem másla a vysypeme strouhankou. Cukr se žloutky vyšleháme do pěny, bílky se špetkou soli do sněhu. Jáhlovou kaši promícháme se žloutkovou hmotou, ochutíme skořicí a pak do ní zlehka vmícháme sníh. Na dno pekáčku rozetřeme polovinu těsta, poklademe švestkami, zakryjeme zbytkem těsta a pečeme 55 minut na 160°C. Hotový jahelník poprášíme moučkovým bio cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!