Staňte se našimi fanoušky na:

Italská domácí pizza v troubě

Autor receptu: Angelis (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

■v míse smíchejte mouku, cca 4 lžíce olivového oleje, špetku soli, kávovou lžičku cukru a kvasnice předem ponořené a rozdrolené na pár minut do 300 ml vlažné vody (pozor aby voda nebyla studená nebo příliš horká) ■těsto nechte na minimálně 2 hodiny odpočinout (správně by měla kynout až 24h, dle pánů mistrů kuchařů z Neapoli, ale 2h je podle ostatních Italů tak akorát, aby si ji člověk mohl doma udělat a byla dobrá, samozřejmě čím déle ji necháte kynout, tím lépe), mísu zakryjte utěrkou (těsto se nesmí lepit, pokud ano přidejte do něj ještě mouku a zapracujte ji – těsto musí být tvarovatelné) ■poté těsto zpracujte a rozválejte na plech lehce posypaný moukou (výška rozváleného těsta by měla být ideálně kolem 0,5 cm) ■připravte omáčku – rajčatový protlak hodně osolte a opepřte (omáčka musí dostat jemně pikantní a slanější chuť – nepřesolte!), přidejte cca 4 lžíce olivového oleje, čerstvé oregáno nebo bazalku (místo rajčatového protlaku můžete použít i sugo a pezzetoni - tj. oloupaná rajčata bez semínek, nakrájená na malinkaté kousky) ■malé množství omáčky lehce naneste na rozválené těsto, naberte vždy omáčku polévkovou lžící a pomalu na těsto roztírejte ■poté libovolně naneste mozzarelu, je potřeba ji předem buď rozmačkat, nastrouhat a nebo nakrájet na malé kousky ■nakonec nahoru položte zbytek ingrediencí (např.houby a šunku) ■pokapejte velmi lehce olivovým olejem (kdo má rád, tak může použít ten pikantní – ale většinou se ten pikantní používá na dochucení již hotové pizzy) ■dejte péct do trouby na cca 15 – 20 min na 200 stupňů doprostřed trouby

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |9. řijna 2014
1+++ Odpovědět
biglol |12. listopadu 2013
ukládám Odpovědět
daramacho |25. září 2013
dobré Odpovědět
honzapetrik91 |11. září 2013
vyborne Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!