Staňte se našimi fanoušky na:

Hruškové galetky

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ve velké míse smíchejte mouku, kakao a sůl. Nasekejte nahrubo máslo na kousky o velikosti lískových oříšků a vmíchejte do mouky, aniž byste ho do ní zapracovali. Ve středu této směsi udělejte důlek a dejte do něj polovinu vody. Rukama zpracujte těsto, přidejte zbytek vody a hnětením vytvořte hladkou hmotu. Máslo by mělo zůstat tuhé a viditelné. Vyválejte na pomoučené pracovní ploše (válu) obdélník o rozměrech 15 x 30 cm. Položte si ho tak, že delší strana bude ležet vodorovně. Levý okraj přehněte směrem do středu a přes něj pravý okraj směrem doleva. Vytvořili jste obdélník o třech vrstvách. Otočte ležící těsto o 90° doleva, takže delší strana bude opět ležet vodorovně. Postup s vyválením zopakujte a přitom skládejte těsto stejným způsobem. Udělejte si na levé části těsta znaménko. Zakryjte a dejte do lednice na 20 minut vychladit. Až těsto vyndáte, položte si ho díky znaménku stejným způsobem na plochu a zopakujte postup s vyválením a přeložením. Znovu vychlaďte v lednici a naposledy zopakujte vyválení a poskládání. Těstem by měly prosvítat vrstvy másla. Nechte těsto 20 minut odpočinout. Vyložte plech papírem na pečení. Předehřejte troubu na 200 °C (plynová trouba stupeň 6). Vyválejte z těsta čtverec o tloušťce 1 cm. Pomocí vykrajovátka o průměru 10 cm vykrajujte z těsta kolečka. Přeneste kolečka na plech a na každé naaranžujte plátky hrušky tak, že zachováte 5mm okraj. Pečte cca 10-15 minut, až se nafouknou a budou křupavé. Nechte vychladnout na drátěné mřížce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!