Staňte se našimi fanoušky na:

Hrušková marmeláda dochucená mátou

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Dáme do kastrolu, trochu podlijeme vodou, přidáme snítky máty a přivedeme k varu. Hrušky, které jsou správně vyzrálé pustí hodně šťávy, tu postupně odebereme a získáme lahodný hruškový nápoj. Za občasného míchání hrušky rozvaříme a vmícháme želírovací přípravek smíchaný s trochou cukru. Dochutíme citronem, přidáme přírodní cukr, množství záleží na vyzrálosti hrušek a naší chuti. Marmeládu ještě povaříme asi 5 minut a odstraníme mátu. Hotovou marmeládu plníme do horkých sklenic a uzavřeme víčkem. Hruškovou marmeládu můžeme ochutit také nastrouhaným čerstvým zázvorem, vanilkou, skořicí nebo badyánem. Všechny uvedené přísady a koření dodají hruškám zajímavou chuť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!