Staňte se našimi fanoušky na:

Hrníčkový tažený závin

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • vlažná voda

Pracovní postup:

Těsto : 2 hrnky hladké mouky,1/4 hrnku vlažné vody,1 lžíce sádla,1 lžička octa, 1 vejce, špetka soli, 4 lžíce strouhanky Náplň : 4-5 lžic másla, 3-4 lžíce pískového cukru, 1 lžíce skořice, 1 balíček vanilkového cukru, 2 lžíce nasekaných ořechů, 2 lžíce rozinek, 1 kg na plátky nakrájených jablek Do mouky uděláme důlek a zvolna do něj lijeme vlažnou vodu, ve které jsme rozpustili sádlo, rozmíchali ocet, sůl a vejce. Nejprve pomocí nože a pak rukama vypracujeme těsto. Zprudka jím udeříme o vál, zachytíme jej prsty a vytahujeme do výšky. Tento postup opakujeme tak dlouho, až se těsto nechytá válu. Hotové těsto musí být hladké a lesklé. Těsto poprášíme hladkou moukou a pod nahřátým kastrolem necháme aspoň 30 minut odpočinout. Rozdělíme na 4 díly a z každého nejdřív vyválíme a pak rukama vytahujeme co nejtenčí placku. Naplníme uvedenou náplní a uděláme štrúdl.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Semyaza |19. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Konato |30. května 2013
Nádhera. Odpovědět
evahu |5. ledna 2013
vypadá hezky, vyzkouším Odpovědět
kuchtík breptík|31. řijna 2014
ukládám Odpovědět
aerovka|14. září 2013
Další ukradený recept i s mou fotkou, jen jste ořízla název blogu, odkud pocházel!! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!