Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí závitky plněné houbami

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 lžička rajského protlaku
  • 600 g hovězí roštěné
  • 300 g čerstvých hub
  • 1 lžícehladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 200 ml vývaru
  • 2 cibule
  • 1 vejce

Pracovní postup:

Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky, oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Na 2 lžících oleje nechte zesklovatět polovinu cibule, přisypejte houby a cca 8 minut duste. Osolte, opepřete a nechte zchladnout, pak vmíchejte vejce. Roštěnou nakrájejte na plátky a po obou stranách naklepejte, osolte a opepřete. Na plátky masa rozdělte houbovou směs, pevně zabalte, převažte nití (nebo upevněte párátky) a zaprašte moukou. Na zbytku oleje osmahněte zbylou cibuli, dejte na ni závitky a ze všech stran opečte. Podlijte částí vývaru, přiklopte a duste doměkka. Během dušení maso podle potřeby podlévejte vývarem (případně vodou), nakonec do šťávy přidejte protlak, dochuťte solí a pepřem a už jen krátce povařte. Vhodná příloha: brambory nebo bramborové noky

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!