Staňte se našimi fanoušky na:

Houbové telecí steaky

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • mletý pepř
  • 1 lžička petrželky
  • 100 g hub dle vlastního výběru
  • 600 g telecí kýty
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 1 rajče

Pracovní postup:

Maso nakrájejte na stejně velké plátky, po obou stranách naklepejte, osolte a obalte v mouce. Maso opečte na oleji dozlatova, pak steaky vyndejte a uchovejte v teple. Do vypečené šťávy přidejte máslo a přilijte víno, krátce povařte a pak přisypejte nakrájené houby, duste doměkka. K ekonci dušení přidejte nakrájená rajčata, dochuťte solí a pepřem, nakonec posypejte petrželkou a prohřejte. Steaky na talíři přelijte houbovou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!