Staňte se našimi fanoušky na:

Holandský dort

Autor receptu: PF*13 (223 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Listové těsto vyválejte na na plát o síle 3 mm a kruhovou formou vykrojte 12 plátů, pečte je při teplotě 220°C asi 20 minut. Mléko s cukrem a s dření z vanilky svařte. Do trochy mléka zakvedlejte žloutky, dejte zpět a míchejte, až zhoustne, pak přidejte vymačkanou želatinu, kysanou smetanu a šlehačku. Náplň naneste ve slabé vrstvě na čtyři vychladlé pláty. Na každý rozložte odkapané a vypeckované třešně a potřete krémem. Všechny pláty na sebe navrstvíme. Dortík potřete ze všech stran zbývajícím krémem a okraje začistěte nožem. Poslední plát potřete polevou utřenou z moučkového cukru a citrónové šťávy. Poslední plát s polevou položte na dort a posypejte mandlovými lupínky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |11. června 2013
někdy zkusím Odpovědět
q |10. června 2013
uloženo,vyzkouším,dobrý recept Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!