Staňte se našimi fanoušky na:

Šulance se švestkovou omáčkou

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvařené a vychladlé brambory oloupejte, najemno nastrouhejte, přidejte vejce rozšlehané se žloutkem, sůl a mouku smíchanou s krupicí a cukrem. Vypracujte hustší hladké těsto, hned ho zpracujte, aby neřídlo. Na pomoučené pracovní desce těsto rozdělte na několik dílů a dlaní rozválejte na dlouhé válečky. Ty nakrájejte na šišky dlouhé asi 5 cm. Vařte je vroucí vodě, sceďte, rozdělte na talíře a posypejte moučkovým cukrem. Porce přelijte prohřátou švestkovou omáčkou a podávejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!