Staňte se našimi fanoušky na:

Hlávkové zelí moravské (krajový recept)

Autor receptu: Šuldeska (103 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, košťál vyřízneme nebo zelí nakrouháme. Zalijeme horkou vodou, přidáme drobně usekanou cibuli osmaženou na slanině, sůl, kmín a dusíme doměkka. Připravíme si ze sádla světlou jíšku, zalijeme ji vodou ze zelí, dobře umícháme a vlijeme do zelí. Syrový brambor nastrouháme a dusíme současně ze zelím, které pak okyselíme octem. Také kyselé jablko můžeme přidat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kote19 |27. června 2013
zajímavé :) Odpovědět
jana.remkova.7 |11. června 2013
Dělám podobně, jen začínám od té cibulky a slaniny, na to dám zelí. Nezahušťuji:-) Odpovědět
dagmar.vrbicka |9. června 2013
zajímavé Odpovědět
david.kruml.1 |7. června 2013
jo takhle se má dělat zelí Odpovědět
vera.sucha.50 |6. června 2013
zajímavé Odpovědět
pavlinf |6. června 2013
mnamka Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!