Staňte se našimi fanoušky na:

Halušky přílohové

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V mléku rozmícháme vejce a špetku soli. Přilijeme do prosáté mouky a vymícháme polotuhé těsto. Jestli je těsto příliš husté,přidáme vodu. Těsto dlouho nezpracováváme, protože se pak táhne, jen ho dobře vymícháme. Z těsta házíme do vroucí osolené vody halušky a uvaříme je(až vyplavou na povrch) Já halušky neházím z prkénka, ale přes syto "haluškovač" je propasíruji. Tyto halušky nezaměňujte za klasické slovenské bramborové. Hodí se jako příloha k perkeltu, paprikáši,masu na houbách,na smetaně,s rajskou a pod. Lze použít i jako těstovinu(zvlášť uvařenou)do polévek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Makitka |1. března 2014
ukládám a určitě vyzkouším Odpovědět
kymlal |11. prosince 2013
jdu to zkusit Odpovědět
gagous007 |13. května 2013
pěkné Odpovědět
Uzzi1 |26. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Mendy |13. dubna 2013
je to dobrééé! Odpovědět
slavuska |27. února 2013
dobré Odpovědět
Šuldeska |27. února 2013
Dobré. Halušky také dělám přes haluškovač, je to rychlejší a pohodlnější. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!