Staňte se našimi fanoušky na:

Haléřová polévka

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: pro 4 osoby
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 35 min.
Vaření: 35 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Zeleninu příčně nakrájíme na 2-3 mm silné plátky, brambory oloupeme.
  2. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a olej, přidáme pórek. Na středním plameni ho necháme 3-4 minuty změknout, často promícháváme. Přidáme ostatní zeleninu a ještě minutu za častého míchání smažíme.
  3. Přilijeme vývar, přivedeme ho k varu, hrnec zakryjeme pokličkou a necháme asi 20 minut mírně vařit. Zelenina má být měkká - NE ROZVAŘENÁ !
  4. Přibližně třetinu zeleniny spojíme v mixéru s malým množstvím tekutiny. Rozmixovanou směs vrátíme do hrnce, přisypeme petrželku, osolíme a opepříme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!