Staňte se našimi fanoušky na:

Hvězdičky s ledovou čokoládou

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky smíchané s kakaem a cukrem, nakrájeného másla, žloutku a mandlí připravíme hladké vláčné těsto, zabalíme ho do fólie a dáme na hodinu do ledničky. Přes mikroten vyválíme 2 pláty asi 2-3 mm silné, vykrájíme hvězdičky a přendáme je na plech s pečícím papírem. Pečeme na 175°C, pak necháme vychladnout. V míse utřeme máslo a postupně přidáváme cukr. Když je krém hladký, vmícháme likér nebo rum a hotový krém uložíme na chvíli do ledničky. Ve vodní lázni rozpustíme tuk a vmícháme do něj cukr prosátý s kakaem a solamylem. Směs za stálého míchání spojíme, až je hladká - nesmí se vařit! Polevou potíráme polovinu hvězdiček, hned je ozdobíme půlkou mandle a necháme zaschnout. Nepřelité hvězdičky potřeme krémem a slepíme se zdobenými, uložíme je v chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!