Staňte se našimi fanoušky na:

Grilovačka tety Běty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

SMĚS GRILOVANÝCH POCHOUTEK 1 limetka, 2 stroužky česneku, 1 snítka rozmarýnu, citronový pepř, chilli koření, 5 lžic oleje, 12 kuřecích křidýlek (asi 600g), 4 vepřové kotlety po 250g, svazeček tymiánu, pár snítek hladké petrželky, 150g bylinkové lučiny, sůl, černý pepř, 1 malá cuketa 200g, 8 párečků, 8 plátků anglické slaniny, 4 rajčata, 2 snítky oregana, 2 lžíce strouhaného parmazánu Kůru limetky nakrájíme na proužky, šťávu vymačkáme. Česnek a rozmarýn nasekáme a smícháme s limetkovou kůrou, citronovým pepřem, chilli kořením a olejem. Kuřecí křidýlka marinádou potřeme a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky. Do kotlet vyřízneme kapsu, lučinu smícháme s lístky tymiánu, osolíme a opepříme, pak směsí kotlety naplníme, navrch dáme lístky petrželky a sepneme špejlemi. Cuketu nakrájíme na silné plátky, párečky rozpůlíme a plátky slaniny poskládáme. Na 4 špízy navlékáme střídavě slaninu s cuketou a párečky. Rajčata nakrojíme, posolíme, popepříme a posypeme nasekaným oregánem a strouhaným parmazánem. Maso grilujeme asi 20 minut, špízy a rajčata 10 minut. OSTRÉ KUŘECÍ POCHOUTKY 1/2kg jogurtu, šťáva z 1 citronu, 4 lžíce kurkumy, cayenský pepř, sůl, mletý černý pepř, 1 celé porcované kuře po 2 stehnech, prsních řízcích a křídlech (asi 800g), 1-2 stonky šalvěje, 2 lžíce chilli pasty, 2 lžíce oleje Jogurt vymícháme s citronovou šťávou, cayenským pepřem a kurkumou, ve směsi necháme přes noc marinovat kuřecí stehna. Řízky osolíme a opepříme, listy šalvěje dáme pod kůži. Křídla osolíme, opepříme a potřeme chilli pastou. Stehna vyndáme z marinásy, osušíme a potřeme lžící oleje, osolíme a opepříme - grilujeme za častého obracení cca 20 minut. Kuřecí křídla a řízky potřeme zbylým olejem a za občasného obracení grilujeme cca 15 minut. ROSTBÍFOVÉ ŠPÍZY 4 tenké plátky rostbífu po 80g, sůl, bílý pepř, 8 plátků anglické slaniny, nahrubo mletý černý pepř, 8 lžic omáčky barbecue Maso po obou stranách osolíme a opepříme, pak na každý plátek dáme 2 plátky slaniny a připíchneme dřevěnými špízy. Grilujeme za občasného obracení asi 10 minut, nakonec špízy podle chuti posypeme nahrubo mletým černým pepřem. Omáčku barbecue podáváme zvlášť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

najkuchtickalenka |22. dubna 2016
ukladam do oblubenych :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!