Staňte se našimi fanoušky na:

Garam masala

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Nízkokalorické
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
23× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Některé masalové směsi jako panch masala a garam masala se mohou připravit předem. Můžete namíchat tolik, aby koření vydrželo několik týdnů nebo i měsíců. Panch masala, směs 5 druhů celých koření, se většinou používá při vaření zeleniny. Garam masala, doslova ,,ostré koření`` (k ohřátí těla) je vlastně směs jemně mletého sladkého koření. Přidává se do jídla na konci vaření nebo těsně před podáváním. V pánvi nasucho opražte samostatně každý druh koření. Když jednotlivá koření sypete na pánev, je vhodné s pánví mírně pohybovat, dokud koření mírně neztmavne a nevydává čerstvě opraženou vůni. Když je všechno koření opražené, rozemelte ho společně v elektrickém mlýnku na jemný prášek. Tuto základní masalu nasypte do sklenice s dobře utěsněným uzávěrem a umístěte ji na chladném místě. Bude-li garam masala připravena z kvalitního koření, ponechá si při skladování ve vzduchotěsné sklenici svoji chuť i vůni po několik měsíců. Jiný druh garam masaly se skládá z opraženého a rozemletého stejného množství kardamonu, hřebíčku a skořice jako v předchozím návodu a potom přidejte půlku jemně nastrouhaného muškátového oříšku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |19. ledna 2014
Může se hodit :-) Odpovědět
Monique |28. listopadu 2013
Ukládám :-) Odpovědět
miuka |17. května 2013
garam masalu mám koupenou, tohle vyzkouším, až mi dojde Odpovědět
xxPPxx |6. května 2013
zajimave Odpovědět
nikita066 |4. května 2013
vyzkouším, díky Odpovědět
any20 |19. března 2013
vyzkouším Odpovědět
dajul |12. února 2013
zajímavé Odpovědět
katy9 |1. února 2013
vyzkouším Odpovědět
DAMI |27. ledna 2013
zajímavé Odpovědět
K.Vladka|23. listopadu 2016
ukládám, muže se hodit :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!