Staňte se našimi fanoušky na:

Gyros

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
177× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Marináda: cibule nakrájená nadrobno, hrst petrželky, 1 dl olivového oleje, 2 stroužky česneku, lžíce šťávy z citrónu, lžíce organa, 2 špetky mletého římského kmínu a pepř. Maso omyjte, osušte a rozkrájejte na 2 cm silné plátky. Smíchejte všechny přísady marinády. Do zapékací misky položte plátky masa, zalijte je marinádou a nejméně na 4 hodiny odložte do chladničky. Maso vyjměte, posolte a ogrilujte z obou stran (po obrácení znovu potřete marinádou) a rozkrájejte na špalíčky. Chleby pita potřete olejem a zlehka ogrilujte. V misce smíchejte okurku, jogurt, ocet , sůl a pepř. Ochuceným jogurtem potřete opečené chleby, poskládejte na ně maso, rajčata a cibuli. Pokapejte čili omáčkou a srolujte. Jako příloha se hodí tzatziki.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

biglol |14. listopadu 2013
uloženo Odpovědět
allys89 |5. září 2013
super Odpovědět
lucikpucik |18. července 2013
ukládam, a někdy zkusím Odpovědět
Mona22 |31. května 2013
vyzkouším :) Odpovědět
Barficka |26. května 2013
vypadá to krásně Odpovědět
vera.sucha.50 |21. května 2013
zbožňuji Odpovědět
Victor |19. května 2013
Super! Odpovědět
Michi |19. května 2013
hmmmm Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |17. května 2013
tohle jídlo miluji Odpovědět
darina.studenkova.5 |17. května 2013
to miluju Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!