Staňte se našimi fanoušky na:

Gulášovka se zelím - pikantní

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na kostky, cibuli na proužky, česnek prolisujeme a rajčata rozčtvrtíme, papriky bez jádřinců nakrájíme na kostky. Rozehřejeme máslo a maso v něm opečeme, přidáme cibuli a osmahneme dozlatova. K masu přidáme rajský protlak, rajčata a česnek, poprášíme hladkou moukou a za stálého míchání opražíme. Přilijeme 1/2 l vývaru a polévku osolíme, opepříme a opaprikujeme. Vaříme pod pokličkou asi 30 minut. Zelí překrájíme a s kostičkami paprik a zbytkem vývaru přidáme k masu. Při mírné teplotě vaříme ještě asi 30 minut, pak znovu pikantně dochutíme. Hotovou polévku posypeme petrželkou. Vhodná příloha je čerstvý chléb, nejradši máme "Víkendový chléb" z Gruntu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |3. řijna 2014
může být 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!