Staňte se našimi fanoušky na:

Guláš z krůtího masa

Autor receptu: lucie.ruliskova (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli pokrájenou na drobno zpěníme na tuku a chvíli smažíme. Potom shrneme stranou a opečeme nakrájené kousky krůtího masa. Přidáme papriku, pepř, drcený kmín. Když maso pustí šťávu, lehce podlijeme horkou vodou, přidáme bujónovou kostku a dusíme. Maso bude brzy měkké. Ke konci dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata (trochu protlaku) a necháme je rozvařit. Pak vydusíme na minimum šťávy, stáhneme z vařiče a když se guláš přestane vařit, poprášíme ho moukou, zamícháme, zalijeme studenou vodou a povaříme. Ochutíme majoránkou, drceným česnekem, případně dosolíme. Při podání můžeme posypat několika kroužky cibule. Podáváme s tím, co máme rádi - ale třeba také s bramboráčky, kroketami nebo výbornými Placičkami z bramborové kaše.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lenny |17. června 2013
gulášek mňam Odpovědět
olma |15. června 2013
1*** Odpovědět
hana.molcarova |11. června 2013
super Odpovědět
Janka D. |22. března 2013
parada Odpovědět
lucie.d.adamkova|21. března 2013
luxus :-* Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!