Staňte se našimi fanoušky na:

Fořtovská roštěná

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Opláchnutý díl roštěnce nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pomoučníme a rychleji opečeme po obou stranách na dvou třetinách tuku. Opečené plátky vyjmeme, ve zbylém tuku osmahneme prosátou mouku dorůžova, zalijeme vodou, rozšleháme, dobře provaříme a přecedíme na opečené roštěnky. Přidáme nové koření a bobkový list a pod poklicí dusíme doměkka. Měkké roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme mléko a smetanu, povaříme a ochutíme bílým vínem. Na zbylém tuku částečně rozpustíme na nudličky krájenou slaninu, přidáme na kostičky nakrájené žampiony, na nudličky nakrájené sterilované okurky a nakonec sterilovaný hrášek. Vše krátce podusíme. Směs přidáme k hotovým roštěnkám, zalijeme smetanovou omáčkou a společně podusíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!