Staňte se našimi fanoušky na:

Fofr koláčky

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uděláme těsto, z něj vykrajujeme (nejlépe lžičkou) kuličky, ve kterých uděláme důlek a naplníme dle libosti (tvaroh, povidla, marmeláda, ořechy). Pečeme na 180°C asi 15 min. Po vyndání z trouby ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým. Je to rychlý a fakt dobrý. VANILKOVÝ CUKR SI UDĚLEJTE RADĚJI DOMA Podle posledních zjištění vanilkový či vanilínový cukr obsahuje jen mizivé množství vanilinu. Varianta č. 1: Cukr nasypeme do uzavíratelné sklenice a přidáme nakrojený lusk. Takto necháme dva týdny odležet a poté vynilkový lusk vyndáme. Pokud nechcete čekat, je možné vyškrábnout dužinu lusku a společně s cukrem promíchat v mixéru. Oba postupy mají však tu výhodu, že máte jistotu, že se jedná skutečně o vanilkový cukr a je zcela přírodní. Varianta č. 2: Krupicový cukr nasypeme do kuchyňského mixéru a přidáme k němu celé vanilkové lusky. Mixujeme tak dlouho, až bude vanilka rozmixovaná na malé kousíčky (zbudou z ní vlastně černé tečky). Domácí vanilkový cukr používáme nejen při pečení cukroví, ale i například při slazení mléčné rýže, dezertů nebo krupicové kaše.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |31. července 2014
supr Odpovědět
mochomůrka |3. července 2014
ukládám Odpovědět
VELKAKOKI |20. května 2014
NÁPAD 1 Odpovědět
josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Alma |16. dubna 2014
Uloženo. Tyhle koláčky dělala moje maminka někdy v 80-tých letech - a já na ně úplně zapoměla. Díky za recept. Odpovědět
Majdalena|26. ledna 2015
jsou výborý Odpovědět
damanas|11. dubna 2014
vanilkový lusk v dóze s cukrem mívala už moje prababička, ale mám pocit, že ho nevyndavala, byl tam prostě pořád a když se cukr spotřeboval, vanilka se vyndala, nasypal se cukr a vložila se tam zase nová. A mívali jsme takhle i moučkový cukr s vanilkou Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!