Staňte se našimi fanoušky na:

Fazole s klobásou podle Barunky

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Fazole namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme s bobkovým listem doměkka. V kastrolu rozehřejeme tuk, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme mouku, po chvíli papriku, promícháme a zalijeme vodou s kouskemmasoxu nebo vývarem z uzeného bůčku. Za stálého míchání povaříme (omáčka musí být hustá), přidáme vařené fazole, promícháme a ochutíme solí, rozdrceným nebo nastrouhaným česnekem, kečupem a nadrobno nakrájenou pažitkou. Klobásu nebo vařený uzený bůček (nebo jiné maso) nakrájíme na plátky nebo na kostky, můžeme je lehce opéct na troše oleje, a vmícháme do fazolí. Podáváme horké. Povrch můžeme ještě posypat prstýnky dozlatova osmažené cibule.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

bresta|17. řijna 2013
Chystám se uvařit již delší dobu.Díky za připomenutí Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!