Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí šunkofleky s uzeným

Autor receptu: Lucie Dubská (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hlubokého talíře nasypeme hladkou mouku, do které uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce, rozmícháme vidličkou a pak na vále vypracujeme těsto - nesmí být přehnaně tuhé, aby se dalo lépe válet. Postup opakujeme ještě se dvěma vejci. Těsta necháme schnout. Flíčky se nedají krájet hned, jinak by se to slepilo, není ale dobré to nechat proschnout úplně, jinak to pro změnu zase praská. Mezitím si nakrájíme na kostičky uzenou krkovičku. Z těst si nakrájíme flíčky, které vaříme doměkka ve vroucí osolené vodě. Pokud je krkovička prorostlejší, můžeme si to tlusté odkrojit a vyvařit ve vodě na flíčky, dostanou tak mnohem lepší chuť. Flíčky scedíme, přendáme do připravené mísy, přisolíme, okořeníme trochou mletého bílého pepře a přidáme nakrájenou krkovičku, dobře promícháme. Pekáč vymažeme máslem a přesypeme do něj fleky s krkovicí, ušleháme si dvě vejce s trochou soli, přišleháme šlehačku a zalijeme. Pečeme na 190°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milmach |21. září 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!