Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí pomerančovo-citronový džus

Autor receptu: Veliska (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve ovoce pečlivě umyjte. Poté je rozřízněte napůl ( já osobně je vymačkávám). Napůlené ovoce dejte do velkého hrnce nebo kýblu. Přidejte 1 l vody ( a popřípadě vymačkanou šťávu) a kyselinu. Zakryjte a dejte vyluhovat nejméně 5 hodin, ale nejlepší je to přes noc. Vyluhovanou směs přelijte přes plátno, abyste odstranili dužinu a pecky. Svařte 4 l vody s cukrem ( stačí uvařit litr vody v rychlovarné konvici a zalít tím cukr). K přecezené šťávě přilijte vodu s cukrem a zbývající litry vody. Uchovávejte v chladu. Dávku můžete násobit podle potřeby.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

můra|8. května 2016
1+++-ukládáma zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!